Vadim Krasnoselski nu crede că este necesar să se întâlnească în decembrie cu Igor Dodon, aşa cum anunţase anterior şeful statului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vadim Krasnoselski nu crede că este necesar să se întâlnească în decembrie cu Igor Dodon, aşa cum anunţase anterior şeful statului

Liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, nu vede necesitatea de a se întâlni cu Igor Dodon, în decembrie, aşa cum declara anterior şeful statului.

Potrivit Infotag, care citează site-ul oficial al liderului de la Tiraspol, despre aceasta Krasnoselski a anunţat la o şedinţă cu presupusul ministru de externe al regiunii, Vitalii Ignatiev, care a informat despre situaţia actuală în procesul de negocieri.

„Reuniunile la nivel înalt sunt justificate doar dacă există o agendă actuală şi amplă, care nu este prezentă astăzi. Iar problemele care se află în vizorul formatului „5+2” şi care fac obiectul examinării grupurilor de lucru nu intră în competenţa Preşedintelui R. Moldova, adică discutarea acestora cu el este inoportună. Preşedintele R. Moldova ar trebui să aibă propria sa agendă, diferită de agenda „5+2”. Atâta timp cât nu există o asemenea agendă, consider că desfăşurarea întâlnirii de dragul ei este inoportună”, a explicat Krasnoselski.

El i-a cerut lui Ignatiev să se concentreze asupra activităţii grupurilor de lucru, să lucreze cu negociatorii din Republica Moldova, să se concentreze asupra convocării şi desfăşurării următoarei runde de negocieri în formatul „5+2”.

La rândul său, Ignatiev a constatat dinamica scăzută a progresului în soluţionarea problemei privind încetarea cauzelor penale şi cea privind soluţionarea problemei telecomunicaţiilor.

Ultima data, Igor Dodon şi Vadim Krasnoselski s-au întâlnit pe 6 septembrie, la Reşedinţa de Stat de la Condriţa. Tot atunci şeful statului anunţa că următoare întrevedere va avea loc în decembrie. Aceeaşi dată a fost vehiculată de Igor Dodon şi după vizita la Moscova, din perioada 31 octombrie - 01 noiembrie.

Similare
RECOMANDĂRI