Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Vizita Maiei Sandu la Bucureşti, salutată de experţi. „România va juca şi trebuie să joace un rol fundamental în parcursul european al R. Moldova”

Cooperarea dintre România – Republica Moldova a ajuns la o nouă etapă importantă. Într-o ediţie specială la TVR Moldova, dedicată vizitei preşedintelui Maia Sandu în România, analiştii politici au spus că Republica Moldova poate atinge progese importante pe calea integrării europene datorită relaţiilor strânse pe care le au în prezent autorităţile de la Chişinău cu cele de la Bucureşti.

Analistul geopolitic Dan Dungaciu crede că vizita preşedintelui Maia Sandu la Bucureşti este un prilej de reconfirmare a relaţiei privilegiate pe care România o are cu Republica Moldova.

 DAN DUNGACIU, analist geopolitic:  „Este nevoie de o determinare aş spune de pe ambele maluri ale Prutului. Dar este şi o listă de angajament foarte ferm din partea unor elite de la Chişinău. Şi sper că de data aceasta relaţia dintre România şi Republica Moldova să fie pusă măcar în termenii acelui pragmatism ferm pe care îl clamează unii oficiali de la Chişinău.”

Analiştii politici mai spun că parteneriatul strategic dintre România şi Republica Moldova intră într-o nouă etapă de dezvoltare, odată ce autorităţile celor două state sunt interesate de acest lucru. Însă pentru obţinerea unor rezultate concrete în beneficiul cetăţenilor Republicii Moldova, e nevoie de eforturi comune privind implementarea reformelor şi consolidarea democraţiei.

 ION TĂBÂRŢĂ, analist politic:  „Noi trebuie să continuăm de a avea acele conexiuni care ar permite Republicii Moldova să fie conectată la modelul european, nu numai de democratizare, reforme, etc, dar şi modelul european de trai. Desigur, România va juca şi trebuie să joace un rol fundamental în parcursul european al Republicii Moldova. Din păcate, la noi la Chişinău, mulţi din rea intenţie sau anumită inerţie încearcă soluţii alternative la parcursul pro-european al Republicii Moldova. România este aliatul firesc, natural, organic al R. Moldova.”
Similare
RECOMANDĂRI