ZdG: Cât a cheltuit PAS şi PPDA în prima jumătate de an
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ZdG: Cât a cheltuit PAS şi PPDA în prima jumătate de an

În prima jumătate a anului, partidele PAS şi PPDA, aflate de mai bine de o lună la guvernare, au avut cheltuieli modeste comparativ cu cele ale partenerilor lor de guvernare, PSRM. Respectiv, timp de şase luni, partidul condus de Maia Sandu a cheltuit puţin peste 428 de mii de lei, iar cel în frunte cu Andrei Năstase de trei ori mai mult – 1,4 milioane de lei.

Partidul Acţiune şi Solidaritate, condus de prim-ministra Maia Sandu a intrat în anul 2019 cu un buget de peste 324 de mii de lei, iar în primele şase luni a reuşit să mai acumuleze un milion de lei. Majoritatea sumei, 918 mii de lei, constituie subvenţii de la bugetul de stat, alte 106 mii lei reprezintă donaţii, iar 45 de mii de lei – cotizaţiile membrilor de partid.

Tot în această perioadă, PAS a cheltuit 428 559 de lei. Jumătate din această sumă a fost folosită în campania electorală pentru alegerile parlamentare, 86 de mii de lei a costat chiria şi întreţinerea sediilor, 42 de mii de lei au fost investiţi în presă şi publicitate, iar deplasările în ţară şi străinătate au costat puţin peste zece mii de lei.

La 12 iulie, în momentul prezentării la Comisia Electorală Centrală a Raportului financiar pentru jumătate de an, în contul PAS erau 970 de mii de lei.

La fel ca în cazul PAS şi marea parte a bugetului pentru jumătate de an a Partidul Platforma „Demnitate şi Adevăr” constituie subvenţii de la stat: 937 de mii de lei. Din donaţii, PPDA a adunat puţin peste 108 mii lei, iar cotizaţiile membrilor de partid au adus un aport de aproape 8 mii de lei la bunăstarea formaţiunii politice.

Cât a cheltuit PPDA şi pentru ce a utilizat banii, citeşte pe ZdG.md.
Similare
RECOMANDĂRI