Implicarea diasporei în dezvoltarea localităţilor de baştină, la Obiectiv Comun
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Implicarea diasporei în dezvoltarea localităţilor de baştină, la Obiectiv Comun

Spiritul civic şi dorinţa de a se implica în activităţi socio-economice este un lucru absolut necesar pentru dezvoltarea localităţilor. Băştinaşii doresc schimbări, însă au nevoie de un impuls pentru a şti de unde să înceapă şi ce etape trebuie să urmeze. Obiectivul Comun de astăzi este cel de a încuraja oamenii să se implice în dezvoltarea localităţilor lor de baştină, de-ai informa despre modalităţile prin care o pot face şi proiectele internaţionale care oferă suport.

Campania „prOMotorul de ACASĂ”, desfăşurată cu sprijinul proiectului „Migraţie şi dezvoltare locală” (MiDL), încurajează şi ajută oamenii să contribuie la dezvoltarea localităţilor lor de baştină pe diferite domenii, de la acţiuni de caritate, dezvoltarea infrastructurii în sate, susţinerea tinerilor şi pensionarilor, până la construirea şi renovarea clădirilor de importanţă majoră în localitaţile natale.

Invitaţii din această seară sunt Natalia Braşoveanu preşedinte Asociaţia de băştinaşi din Cotiujenii Mari, r-nul Şoldăneşti, Ana Postelnicu-Cotelea, persoană responsabilă de lucru cu migranţii s. Sadaclia şi Garry Cozma, (iluzionist), prOMotor s. Donduşeni.

Emisiunea începe la ora 17:00 şi poate fi urmărită în direct pe TVR MOLDOVA, live pe Facebook şitvrmoldova.md.

Similare
RECOMANDĂRI