Sâmbătă la emisiunea „Tradiţii” facem cunoştinţă cu Teatrul Epic de Etnografie şi Folclor „Ion Creangă”, promotor al tradiţiilor străbune
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sâmbătă la emisiunea „Tradiţii” facem cunoştinţă cu Teatrul Epic de Etnografie şi Folclor „Ion Creangă”, promotor al tradiţiilor străbune

După ce l-a vizitat pe dacul din Căpriana Tudor Ungureanu, a descoperit Crasna Mariei Iliuţ şi izvorul Osoiencelor, în această săptămână, echipa de filmare a rămas în Chişinău, dar vă invită într-o călătorie imaginară în lumea satului. Emisiunea „TRADIŢII” de sâmbătă, 6 noiembrie, ora 13.00, de la TVR MOLDOVA, a făcut un popas în Casa Mare a Teatrului Epic de Etnografie şi Folclor „Ion Creangă”.


La Teatrul Epic de Etnografie şi Folclor „Ion Creangă” au activat multe generaţii de actori, care au îmbrăţişat ideea de a promova cultura tradiţională - cântecul, snoava, dansul, poezia şi poveştile noastre populare. Directorul teatrului, Maria Stoianov, ne va povesti despre trupă, repertoriu, dar şi despre misiunea lor şi proiectele aflate în desfăşurare.

 
       Emisiunea „TRADIŢII” poate fi urmărită în fiecare sâmbătă, de la ora 13.00, la TVR MOLDOVA (reluare - miercuri, de la ora 11.00) şi pe TVR INTERNAŢIONAL, lunea, de la ora 10.00. Programul, realizat şi prezentat de jurnalista Tatiana Slivca, pune în valoare patrimoniul naţional - material şi imaterial - şi promovează obiceiurile românilor de pe ambele maluri ale Prutului.


Puteţi urmări emisiunea LIVE pe tvrmoldova.md sau pe pagina de Facebook TVR MOLDOVA şi pe canalul nostru de YouTube.


 
Similare
RECOMANDĂRI