Agentul care a preluat apelul la 112 al Alexandrei, cercetat de Parchetul Caracal. Surse: Poliţistul care a discutat nu a dat dovadă de implicare pentru a obţine mai multe date
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Agentul care a preluat apelul la 112 al Alexandrei, cercetat de Parchetul Caracal. Surse: Poliţistul care a discutat nu a dat dovadă de implicare pentru a obţine mai multe date

MAI a sesizat Parchetul în urma verificărilor Corpului de Control în cazul crimelor din Caracal, cu privire la modul în care poliţistul care a preluat apelul la 112 al Alexandrei a tratat situaţia prezentată de adolescentă, transmite Mediafax. Totodată, 5 ofiţeri şi 3 agenţi vor fi cercetaţi prealabil pentru intervenţie.

Corpul de control al Ministerului de Interne a efectuat verificări privind modul în care poliţiştii din Caracal au acţionat în cazul dispariţiei Alexandrei şi până la percheziţia de la domiciliul lui Gheorghe Dincă.

În urma verificărilor, Corpul de control a propus cercetarea prealabilă faţă de 5 ofiţeri şi 3 agenţi.

"În acelaşi timp, a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal pentru a analiza şi dispune cu privire la situaţia de fapt reţinută în sarcina agentului din cadrul IPJ Olt care a preluat apelul de la 112", se arată într-o informare a Ministerului de Interne.

Poliţistul care a discutat cu Alexandra a avut o atitudine refractară faţă de situaţia prezentată de fată şi nu a dat dovadă de implicare pentru a obţine mai multe date privind locul în care este sechestrată, arată raportul MAI, potrivit unor surse.

Ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, a înaintat luni guvernului şi preşedintelui Klaus Iohannis raportul referitor la acţiunile desfăşurate în cazul de la Caracal anterior datei de 26 iulie.

După analizarea în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, raportul va fi făcut public, menţionează Agerpres.

Similare
RECOMANDĂRI