Baza Aeriană de la Câmpia Turzii va fi modernizată de SUA. Americanii vor rotaţii ale aeronavelor de luptă pentru descurajarea Rusiei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Baza Aeriană de la Câmpia Turzii va fi modernizată de SUA. Americanii vor rotaţii ale aeronavelor de luptă pentru descurajarea Rusiei

Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" din Câmpia Turzii va beneficia de fonduri americane pentru modernizare. SUA intenţionează să transforme baza într-un hub al operaţiunilor US Air Force.

Potrivit celor de la Stripes, Baza Aeriană de la Câmpia Turzii ar putea deveni un hub pentru operaţiunile US Air Force în sud-estul Europei, unde Pentagonul ar urma să efectueze rotaţii ale aeronavelor de luptă, ca parte a unei misiuni de descurajare a agresiunii Federaţiei Ruse, scrie defenseromania.ro.

Sursa citată precizează că în bugetul pe apărare pentru anul fiscal 2021, se solicită 130.5 milioane de dolari pentru renovarea Bazei Aeriene de la Câmpia Turzii. 

US Air Force consideră că Baza Aeriană de la Câmpia Turzii este un obiectiv principal al Comandamentului European al Statelor Unite ale Americii şi joacă un rol esenţial pentru securitate.

În ceea ce priveşte modernizarea, americanii intenţionează să efectueze lucrări complexe de renovare care ar permite susţinerea rotaţiilor escadroanelor aeronavelor dislocate de US Air Force, dar şi modernizarea platformelor de aterizare pentru încărcături periculoase. Totodată, cei de la Stripes anunţă şi construcţia unor depozite pentru combustibil.

US Air Force consideră esenţiale modernizările la Baza Aeriană de la Câmpia Turzii.

Similare
RECOMANDĂRI