Camera Deputaţilor: Proiectul privind aprobarea autostrăzii Iaşi - Tîrgu Mureş, adoptat
Sursa foto:Agerpres Vizualizari:

Camera Deputaţilor: Proiectul privind aprobarea autostrăzii Iaşi - Tîrgu Mureş, adoptat

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri, cu 261 de voturi "pentru", două "împotrivă" şi 5 abţineri, proiectul de lege privind aprobarea realizării autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş - Autostrada Unirii, transmite Agerpres.

Potrivit proiectului iniţiat de parlamentari ai PMP şi semnat de reprezentanţi ai tuturor formaţiunilor politice, Autostrada Unirii începe la graniţa României cu Republica Moldova printr-un nou pod peste râul Prut şi se termină printr-o conexiune cu autostrada A3 Braşov - Borş, în apropierea oraşului Tîrgu Mureş.

Autostrada Unirii se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe şi din fonduri europene nerambursabile şi/sau prin parteneriat public-privat.

În fiecare lege bugetară anuală, pe durata implementării proiectului, se vor aloca acestui obiectiv credite bugetare conform necesarului de finanţare comunicat de Ministerul Transporturilor.

Ministerul Transporturilor este responsabil pentru coordonarea realizării Autostrăzii Unirii şi va demara, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a legii, procedurile necesare pentru acest obiectiv de investiţii.

Proiectul de lege a fost adoptat anterior de Senat. Camera Deputaţilor este for legislativ decizional.

Similare
RECOMANDĂRI