Este oficial, de anul viitor, în Bucureşti se va aplica taxa de poluare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Este oficial, de anul viitor, în Bucureşti se va aplica taxa de poluare

Şoferii cu maşini sub euro 4 vor avea de achitat aşa numita vinietă Oxigen. Iar maşinile poluante, adică non-euro, euro 1 şi euro 2, nu vor mai avea voie să intre în zona centrală. Aceştia sunt doar primii paşi, pentru că din 2022 nu vor mai putea deloc să circule pe străzile capitalei României.

Amendamentele votate în Consiliul General prevăd că din 2022 maşinile non euro, euro 1 şi euro 2 nu mai pot să circule în Bucureşti. Nici cele euro 3 nu scapă de interdicţie, doar că aceasta va intra în vigoare mai tarziu.
 
Vestea nu pare să-i sperie prea tare pe şoferii bucureşteni.
 
Sunt exceptate de la restricţii scuterele şi motocicletele, precum şi autovehiculele euro 3 care funcţionează pe gaz. Alte vehicule exceptate sunt cele special adaptate pentru persoanele cu dizabilităţi sau aflate în proprietatea acestora.
 
Hotărârea adoptată de Consiliu prevede că de anul viitor maşinile non-euro, euro 1 si euro 2 nu vor mai avea voie în centrul Capitalei. Va fi introdusă şi taxa de poluare, pe care o vor achita şoferii maşinilor până la euro 3 inclusiv. Iar din 2021 şi cei cu autovehicule euro 4. În funcţie de norma de poluare, vinieta va costa între 500 şi 1900 de roni pe an. Proprietarii maşinilor euro 5 şi 6, hibrid sau electrice scapă de taxă.
 
Şoferii care circulă fără viniete riscă amenzi până la 2.000 de lei. Taxa se aplică de luni până vineri, între orele 7 şi 22, cu exceptia sărbătorilor legale.
Similare
RECOMANDĂRI