Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

EXCLUSIVITATE. România, vedeta Festivalului Europalia. Expoziţia "Dacia Felix" prezintă la Bruxelles sute de artefacte antice

România este vedeta unei expoziţii unice deschise în Belgia în cadrul festivalului Europalia. Sub titlul "Dacia Felix, trecutul glorios al României", Institutul Cultural Român a adunat o selecţie a celor mai valoroase artefacte, care se bucură deja de mare succes în rândul vizitatorilor belgieni. Care este secretul succesului acestei expoziţii, aflăm din reportajul realizat în exclusivitate de Lucian Pîrvoiu.

Expoziţia eveniment reuneşte sute de artefacte antice descoperite pe teritoriul României, spaţiu de interferenţă al civilizaţiilor getică, dacică, scitică, greacă, şi romană. Adunate de la 18 muzee din ţară, exponatele au fost selectate în jurul conceptului de civilizaţie românească privită din perspectiva trecutului comun european.

Printre exponatele vedetă se numără celebrele brăţări dacice din aur şi coiful getic de la Coţofăneşti. Se adaugă acestora o serie de obiecte de mare valoare, greceşti, scitice şi romane. Vizitatorii descoperă astfel o zonă de confluenţă a civilizaţiilor, care îi fascinează.

Nu mai puţin de 250 de evenimente dedicate artelor spectacolului vor avea loc în următoarele patru luni în cadrul festivalului Europalia, care are România în centrul atenţiei, ca invitat de onoare.

Expoziţia "Dacia Felix, trecutul glorios al României", poate fi vizitată până pe dată de 26 aprilie 2020, în Tongeren la muzeul Galo-Român. Din Tongres pentru TVR, Lucian Pîrvoiu.

 

Similare
RECOMANDĂRI