Ministrul apărării naţionale din România: Primele 36 de transportoare blindate PIRANHA V sunt gata să fie livrate
Vizualizari:

Ministrul apărării naţionale din România: Primele 36 de transportoare blindate PIRANHA V sunt gata să fie livrate

Ministrul apărării naţionale a României, Nicolae-Ionel Ciucă, a scris pe pagina sa de Facebook că primele 36 de transportoare blindate PIRANHA V, după ce au trecut cu bine de etapa recepţiei calitative la Uzina Mecanică Bucureşti, vor pleca în zilele următoare spre beneficiarii finali Scorpionii Roşii - militarii Batalionului 26 Infanterie, Craiova.

,,Sunt încrezător că acestea vor trece cu bine şi testarea operaţională, şi se vor integra foarte bine în unităţile Forţelor Terestre, care au mare nevoie de un vehicul care să le asigure mobilitate, putere de foc mărită, dar şi protecţie sporită atunci când îşi îndeplinesc misiunile. Am asistat astăzi la un moment important pentru unul dintre primele programe esenţiale de înzestrare care a fost demarat de Armata României încă din 2017, primul an în care au fost alocate două procente din PIB pentru apărare. Acordul politic naţional privind creşterea finanţării pentru Apărare ne-a oferit cadrul necesar implementării unor politici de înzestrare coerente şi ne-a permis să demarăm şi să susţinem programe de înzestrare credibile, ale căror rezultate au început să se vadă'', a precizat ministrul apărării naţionale, pe pagina sa de Facebook.

Prin implementarea acestui program major de înzestrare, Ministerul Apărării Naţionale continuă orientarea strategică de angajare la nivelul maxim posibil a resurselor industriei de apărare din România, iar derularea activităţilor a fost posibilă prin eforturi susţinute ale specialiştilor Direcţiei generale pentru armamente şi CN Romtehnica S.A., în cooperare cu cei ai operatorului economic GDELS Mowag GmbH, mai precizează MApN.

În total, Armata română va avea 227 de transportoare blindate, în valoare de 868 de milioane de euro.

În acest sens amintim că General Dynamics a plătit deja 8,5 milioane de euro pentru că a întârziat cu aproape un an livrarea primului lot. Iniţial, blindatele aveau probleme cu turela de 30 de mm şi cu sistemul de comunicaţii.

Similare
RECOMANDĂRI