New York Times: Maramureşul şi Bucovina - destinaţii de vacanţă în vreme de pandemie
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

New York Times: Maramureşul şi Bucovina - destinaţii de vacanţă în vreme de pandemie

Maramureşul şi Bucovina au fost înscrise pe lista New York Times de destinaţii de vacanţă în vreme de pandemie. Ziarul american le-a cerut cititorilor recomandări, iar din cele peste 2000 de sugestii, au fost alese 52, printre care şi cele din România.

Potrivt Digi24.ro, România a fost recomandată de Ivan Stoler. Crescut într-o familie de basarabeni, el a povestit că nu auzise nimic despre frumuseţea peisajelor din ţară.

"Un mod de viaţă dispărut" - aşa este descrisă România în paginile publicaţiei americane New York Times, care propune ţara noastră ca destinaţie de vacanţă pe timp de pandemie.

„Drumurile noroioase, dealurile ondulate, fermele, fâneţele şi căruţele trase de cai arătau un mod de viaţă dispărut. Pe marginea drumului românii vindeau nişte cazane de alamă pentru a face ţuică de prune”, a remarcat el.

La ieşirea din Piatra Neamţ, Stoler a povestit că a fost uimit de un gard de fier forjat pe care se afla Steaua lui David. De asemenea, el a recomandat mănăstirile pictate din Bucovina.

Pe lista New York Times au mai fost incluse  destinaţii precum medina din Marrakesh, Camino de Santiago şi Cordoba, din Spania, Dakar (Senegal), biserica St James the Less din Anglia, muntele Nanda Devi din India sau traseul Laugavegur din Islanda.

Similare
RECOMANDĂRI