Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

"Poezie vizuală" la Braşov, la un festival care a îmbrăcat oraşul în lumină

Artă contemporană, proiecţii vizuale spectaculoase şi pictură murală. Toate acestea îi încântă pe cei care se plimbă prin Braşov în aceste seri de weekend. Este ediţia a 5-a a Festivalului AMURAL. Vineri seară a fost realizată cea mai mare proiecţie de video mapping de până acum din Braşov.

Faţada Colegiului Naţional "Andrei Şaguna" a fost transformată într-un ecran de 1.000 de metri pătraţi. Grafica digitală proiectată pe zidurile clădirii a fost însoţită de muzică.

Numărul şi amploarea spectacolelor a crescut de la an la an. Peste 120 de artişti din zona artelor performative, muzică, instalaţii, ilustraţie susţin spectacole audio-vizuale cu proiecţii realizate pe faţada Turnului Alb, Turnului Negru, pe Bastionul Graft şi pe zidul fortificaţiei vechii cetăţi a Braşovului.

Proiecţii au loc chiar şi pe stâncile Dealului Warthe, iar unii artişti folosesc şi altfel de tehnici de animaţie şi de proiecţie, pentru care nu e nevoie de grafică digitală.

Spectacole şi expoziţii de grafică şi de pictură sunt organizate şi în interiorul Turnurilor Alb şi Negru, sau în hub-ul cultural Visssual.

La Bastionul Graft, publicul poate, prin intermediul unei aplicaţii, să proiecteze mesaje pe un copac video-interactiv.

Similare
RECOMANDĂRI