România. De la 1 iunie se deschid terasele şi plajele şi nu va mai fi nevoie de declaraţie pentru deplasare între localităţi
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

România. De la 1 iunie se deschid terasele şi plajele şi nu va mai fi nevoie de declaraţie pentru deplasare între localităţi

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi, după o şedinţă la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban şi cu mai mulţi miniştri ai cabinetului, care sunt măsurile de relaxare, de la 1 iunie.

Conform declaraţiilor preşedintelui, după 1 iunie nu va mai fi nevoie de delcaraţie pentru a ieşi din localitate, vor fi deschise terasele şi plajele.

Declaraţia preşedintelui Klaus Ioannis:

„Am avut o şedinţă destul de lungă, am analizat situaţia în care ne aflăm stadiul epidemiei şi ce măsuri se impun. Prima dată, avem şi astăzi aproape 200 de cazuri noi, aproape 200 de persoane la ATI, nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În consecinţă: atenţie, atenţie, atenţie!

Măsurile de relaxare, avem şi câteva veşti poitive. Din 1 iune, câteva activităţi vor redeveni posibile. Astfel de la 1 iunie se redeschid terasele. Este însă clar că este nevoie de unele măsuri foarte speciale şi aceste vor fi comunicate.  Mesele la 2 metri, maxim 4 persoane la o masă şi în acest fel lucrurile vor fi sub control.

De la 1 iunie se va putea merge la plajă, dar şi aici e nevoie de păstrarea distanţei de 2 metri între scaunele de plajă. 

Va fi reluat transportul internaţional rutier şi feroviar. Tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu un număr de până la 500n d e specatatori dar aşezaţi pe scaune în funcţie de restricţii şi triaj epidemiologic. 

Deplasările în afara localităţii, de la 1 iunie vor fi libere. Nu va mai fi nevoie de declaraţie. În ce priveşte competiţiile sportive, se vor putea relua competiţiile sportive începând din 1 iunie dar pentru sporturile care se practică afară”, a delcarat preşedintele.

Similare
RECOMANDĂRI