Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

„România în fiecare zi”: Opt ani de când actorul Nae Lăzărescu a plecat la cele veşnice

Niculae Lăzărescu, cunoscut ca Nae Lăzărescu, (n. 8 septembrie 1941, Bucureşti, România – d. 19 decembrie 2013, Bucureşti, România) a fost un actor român de comedie. A format un cuplu comic alături de Vasile Muraru.

Vorbind despre rolurile în care a jucat, maestrul Nae Lăzărescu spunea: „Toate rolurile îmi sunt dragi, bineînţeles că am avut şi "copii nereuşiţi", că nu se poate altfel. Teatrul de revistă este ca un ziar, un ziar vorbit. Textul de revistă durează cel mai puţin, se schimbă împrejurările. Genul teatrului de revistă poate părea la prima vedere uşor, dar, dacă este luat în serios, este destul de dificil".

Despre experienţa cu televiziunea, Nae Lăzărescu spunea că a început să facă spectacole cu ocazia diverselor sărbători: „Ştiu că televiziunea era în Moliere. Acum, la ce să mă duc? La mese rotunde cu capete pătrate?! Toţi ştiu tot. Noi, studenţii, aveam emisiune lunară. Aveam formaţii una mai bună ca alta. La cuplete, pe noi ne acompania la pian Eugen Ciceu. Aveam cântăreţi buni. Era Dan Spătaru, Pompilia Stoian, Anca Agemolu...".
Similare
RECOMANDĂRI