Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sub 30 de mii de români stabiliţi în străinătate s-au înscris în registrul electoral ca să poată vota prin corespondenţă

Autoritatea Electorala Permanentă avertizează că sub 30 de mii de români stabiliţi în străinătate s-au înscris în registrul electoral ca să poată vota prin corespondenţă sau la secţiile de votare, la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Autoritatea face apel către românii din afara graniţelor să acceseze portalul www.votstrainatate.ro şi să se înscrie pentru una din variante. Atât desfăşurarea votului prin corespondenţă cât şi numărul secţiilor de votare se stabilesc doar în funcţie de numărul persoanelor înscrise online.

În mai puţin de două săptămâni se închid înscrierile pentru diaspora. 13.800 de alegători români s-au înscris până acum pentru vot la secţia de votare din străinătate şi 14.400 pentru votul prin corespondenţă.

În străinătate alegerile se desfăşoară pe parcursul a trei zile: 8, 9, 10 noiembrie, primul tur şi 22,23, 24 noiembrie 2019, al doilea tur de scrutin.

Similare
RECOMANDĂRI