Un pod peste Dunăre va fi construit în oraşul Brăila. FEDR investeşte peste 363 de milioane de euro
Sursa foto:https://ec.europa.eu Vizualizari:

Un pod peste Dunăre va fi construit în oraşul Brăila. FEDR investeşte peste 363 de milioane de euro

Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) investeşte 363,3 milioane de euro pentru construirea unui pod peste Dunăre în oraşul Brăila. Proiectul implică, de asemenea, construirea unor drumuri de legătură pentru a îmbunătăţi conexiunile de transport dinspre Marea Neagră înspre nord-estul României.

Johannes Hahn, comisarul pentru politica europeană de vecinătate şi negocieri privind extinderea şi politica regională, a declarat: „Acest proiect finanţat de UE va îmbunătăţi în mod clar calitatea vieţii în regiune, prin trasee rutiere mai scurte şi mai sigure. Prin conexiuni mai simple către Moldova şi către Ucraina, proiectul de coeziune va contribui şi la intensificarea relaţiilor UE cu vecinii săi.”

Acest proiect, care face parte din reţeaua transeuropeană de transport, va îmbunătăţi legătura dintre nordul ţării, oraşul Tulcea, Delta Dunării şi portul Constanţa din sud. În prezent, conexiunea se poate face numai prin podul Giurgeni-Vadul Oii (aflat la 88 km la sud de Brăila) sau cu feribotul de la Brăila şi Galaţi. De obicei, traversarea cu feribotul este închisă iarna şi primăvara, din cauza îngheţului, a ceţii sau a furtunilor. Noul pod va oferi o alternativă mai rapidă, durata traseului scăzând cu aproximativ 50 de minute. Proiectul ar trebui finalizat până la sfârşitul anului 2023.

Similare
RECOMANDĂRI