Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un român, erou în oraşul spaniol Paterna. În perioada carantinei a confecţionat mii de măşti pe care le-a împărţit gratuit localnicilor, dar a primit amendă pentru că a ieşit din casă

Un român din Spania a ajuns eroul orăşelului Paterna. Datorita lui, mii de spanioli au avut măşti de protecţie în perioada în care nu se mai găseau în farmacii. Gestul lui, apreciat chiar de primarul localităţii, îl va costa însă scump. A primit amendă de la poliţia locală pentru că a ieşit din casă în timpul carantinei pentru a împarţi măştile. Victor a povestit întreaga întâmplare, în exclusivitate pentru Ştirile TVR.

Victor are un atelier de creaţie în oraşul Paterna. În perioada carantinei a confecţionat mii de măşti pe care le-a împărţit gratuit localnicilor. Multe dintre ele le-a dus personal acasă la bătrâni sau persoane imobilizate în scaune cu rotile. Săptămână trecută a primit chiar o scrisoare de mulţumire din partea primarului localităţii, însă la două zile distanţă i-a sosit şi amenda de la poliţia locală.

Victor Ursariu: "În ziua 31 martie am ieşit pentru a împarţi măşti persoanelor care aveau nevoie, am fost oprit de poliţie în La Caniada, mi-au dat o amendă de 601 euro pentru că am ieşit din casă".

Localnicii din Paterna au fost revoltaţi şi consideră că i s-a făcut o mare nedreptate. Pe grupul de susţinere creat pe o reţea de socializare s-au strâns sute de mesaje, în care oamenii îi cer primarului să anuleze amenda.

Juan Jose Moya Garcia, administratorul grupului "Paterna te ajută!": "Victor este un om special pentru Paterna! Este prima persoană care a început să facă măşti şi datorită lui în Paterna toată lumea a avut măşti. Localnicii din Paterna, grupul "Paterna te ajută!" şi toate celelalte grupuri din oraş cer ca această amendă să nu meargă înainte. În acest moment, amenda de 601 euro pentru Victor înseamnă să îl distrugi, e ca şi cum i-ai spune: luna aceasta, nu mănânci!”

După presiunile localnicilor, Victor a fost chemat la primărie pentru a discuta cu autorităţile.

Victor Ursariu: „Comunitatea de aici m-a susţinut mult, am mulţi prieteni care cunosc în primărie persoane care mă pot ajuta şi s-au oferit  să mă susţină şi să mă ajute cu această amendă”.

În Spania, carantina a fost extrem de dură. Nimeni nu a avut voie să iasă din casă fară un motiv bine întemeiat. S-au dat peste un milion de amenzi în perioada carantinei, cuprinse intre 600 şi 30 de mii de euro, valoarea totală depăşind suma taxelor plătite de cetăţeni în ultimii patru ani

Similare
RECOMANDĂRI