Victor Negrescu, propunerea Guvernului Dăncilă pentru funcţia de comisar european
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Victor Negrescu, propunerea Guvernului Dăncilă pentru funcţia de comisar european

Premierul demis Viorica Dăncilă a confirmat marţi că Victor Negrescu este noua propunere a Guvernului pentru funcţia de comisar european. Scrisoarea către Bruxelles urmează să fie trimisă în cursul acestei zile.

Întrebată marţi, la ieşirea din Primăria Sănduleşti, judeţul Cluj, despre informaţiile potrivit cărora Victor Negrescu ar fi propunerea Guvernului pentru funcţia de comisar european, Viorica Dăncilă a spus: ”Da, este o variantă domnul Negrescu, având în vedere experienţa de care se bucură: a fost europarlamentar, a fost ministrul pentru Afaceri Europene, deci îl recomandă experienţa pe care o are pentru funcţia de comisar european”.

Dăncilă a spus că scrisoarea către Bruxelles cu noua propunere va fi trimisă marţi.

După respingerea Rovanei Plumb, Viorica Dăncilă l-a propus pe Dan Nica, deşi acesta fusese respins încă de la început de Ursula von der Leyen şi a insistat cu acest nume, chiar şi după ce i s-a transmis pe diverse canale că eurodeputatul PSD nu este dorit.

Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis consideră că premierul demis nu mai poate trimite o propunere de comisar.

Luni, Mina Andreeva, purtătoare de cuvânt a CE, a reiterat faptul că preşedinta aleasă a Comisiei Europene, se aşteaptă ca, odată ce se va forma un nou guvern la Bucureşti, România să nominalizeze cât mai rapid posibil un candidat la funcţia de comisar, scrie euractiv.ro.

Mandatul noii Comisii ar fi trebuit să înceapă la 1 noiembrie, dar PE a anunţat deja că preconizează o amânare până la 1 decembrie. 

Ungaria şi Franţa - celelalte state membre cu candidaţi respinşi - au trimis deja noi propuneri, iar preşedinta aleasă a CE s-a întâlnit ieri cu ei. 

Similare
RECOMANDĂRI