VIDEO. România, premiată de ONU pentru inovaţie în sistemul public
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. România, premiată de ONU pentru inovaţie în sistemul public

Organizaţia Naţiunilor Unite a premiat România pentru inovaţie în serviciul public, relatează stiriletvr.ro.

România este singura ţară din centrul şi estul Europei ale cărei eforturi sunt astfel recunoscute pentru modul în care a implementat politici publice care să uşureze cooperarea dintre cetăţeni şi instituţii.

Odată cu această distincţie, în premieră, România a fost invitată să deschidă porţile Expo Dubai 2020.

 

Momentul a fost urmat de o conferinţă în care ţara noastră a propus ca soluţiile pentru o dezvoltare durabilă şi coerentă la nivel global să fie găsite în exemple locale, care pot dezvolta o colaborare între om şi natură.

„Am avut un seminar cu un mesaj foarte puternic. Brâncuşi, Antipa şi Georgescu-Roegen, trei genii, trei personalităţi, care, de fapt, au trimis un mesaj pentru generaţiile viitoare: cam cum să îmbini economia şi iubirea de natură. Şi deşi au fost trei personalităţi din domenii diferite, de fapt ceea ce au transmis era legătura între om şi natură şi cred că puteam merge pe acest drum. Avem un plan de acţiune finalizat până în 2030 şi vom avea şi indicatorii pe baza cărora şi în Planul Naţional de Rezilienţă vom putea să cuantificăm ca reformele şi la ceea ce ne-am angajat să se încadreze în cele 17 obiective de dezvoltare durabilă”, a precizat Laszlo Borbely, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Similare
RECOMANDĂRI