Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un copil din Belgia va absolvi facultatea la vârsta de 9 ani. Care sunt planurile micuţului Laurent Simons

Un student al unei universităţi din Olanda se pregăteşte să intre în istorie. În mai puţin de o lună va fi cel mai tânăr absolvent de studii superioare din lume. Are doar 9 ani şi e pasionat de robotică.

Laurent Simons lucrează de zor într-un laborator al Universităţii din Eindhoven, unde este ocupat cu un dispozitiv electronic. Micuţul belgian are doar 9 ani şi este cel mai tânăr student al universităţii olandeze.

Am făcut primul an de gimnaziu după care lucrurile au mers tot mai repede. Următorii 5 ani i-am făcut într-unul singur, şi am terminat şcoala primară în doar 2 ani. Liceul l-am făcut într-un an şi jumătate, ceea ce pentru mine a fost normal” - Laurent Simons.

Şi tot aşa, pe repede înainte, a ajuns pe băncile facultăţii unde nu a slăbit ritmul. Mintea îi merge brici şi face un curs într-o săptămână, în timp ce studenţii obişnuiţi acoperă aceeaşi materie în 2 luni.

Laurent nu are o viaţă de student obişnuit, nu interacţionează cu colegii mai mari şi are materia şi munca de laborator special croite pentru capacitatile lui. Robotica este pasiunea micuţului care are planuri măreţe.

Ţelul meu este să prelungesc viaţa, mai exact să înlocuiesc părţi din oameni cu tehnologie, cum ar fi organe artificiale, braţe şi picioare robotice, lucruri de genul ăsta” -  Laurent Simons.

Până atunci însă, Laurent are şansa să intre în istorie. Dacă totul decurge confrom planului, la începutul lunii decembrie va absolvi Universitatea din Eindhoven şi la doar 9 ani va deveni cel mai tânăr licenţiat din lume.

Similare
RECOMANDĂRI