VIDEO. Un grup de tineri din Chişinău au creat un atelier unic în R. Moldova pentru reciclarea plasticului
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Un grup de tineri din Chişinău au creat un atelier unic în R. Moldova pentru reciclarea plasticului

Inspiraţi de Mişcarea Globală Precious Plastic (Plastic preţios), Tinerii pentru EcoPlastic (TEP) au reuşit să construiască, în doar opt luni, un atelier unic pentru reciclarea plasticului, demonstrând că acest deşeu merită a doua viaţă. Tinerii pentru EcoPlastic au decis să schimbe percepţia publicului faţă de plastic şi să contribuie la reducerea poluării.

Scopul TEP, spun tinerii, este nu doar de a reutiliza cât mai mult plastic, dar şi de a educa societatea să aleagă conştient: cum, ce şi cât consumă, transmite ecopresa.md

Tinerii au format deja o comunitate cu ajutorul căreia adună plasticul. Strângerea obiectelor are loc în fiecare lună, iar anunţul este plasat pe reţelele sociale.

Nu toate tipurile de plastic sunt potrivite pentru reutilizare. Echipa TEP prelucrează doar cu tipurile 5 şi 2, acestea fiind cele mai sigure şi inofensive la topire, în condiţiile în care atelierul nu lucrează cu filtrele.

Toţi cei care doresc să contribuie la reciclarea plasticului şi să sprijine tinerii, sunt îndemnaţi să colecteze ambalajele conform codurilor 5 şi 2, să spele recipientele şi să le doneze. Astfel, plasticul nu este aruncat, dar reutilizat.Continuarea materialului o găsiţi aici. 
Similare
RECOMANDĂRI