Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

16 persoane, între care patru poliţişti, au fost reţinute în dosarul "Metalferos".

16 persoane, între care patru poliţişti de la Direcţia de Investigare a Fraudelor Economice, au fost reţinute în dosarul "Metalferos". Procuratura Generală anunţă că s-au făcut 31 de percheziţii la sediile firmelor-căpuşă din jurul companiei de stat.

Deciziile şefilor companiilor respective urmează să fie analizate şi încadrate procesual. Suspiciunile sunt de comitere a unor abuzuri şi depăşirea a atribuţiilor prevăzute de legislaţie şi actele normative în domeniu, fapte ce ar fi cauzat prejudicii deosebit de mari intereselor publice.

Acţiuni de urmărire penală s-au derulat şi la sediul Inspectoratului Naţional de Investigaţii. Procuratura atenţionează că orice atac vizând acest dosar va fi calificat drept tentativă de a distorsiona ancheta, împiedicarea aflării adevărului şi amestec în înfăptuirea urmării penale.

Într-o investigaţie a Ziarului de Gardă, publicată acum câteva zile, se arată că fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, ar fi beneficiat de zeci de milioane de dolari de pe urma unor contracte cu societatea Metalferos, în care statul deţine pachetul majoritar.
Similare
RECOMANDĂRI