176 de copii din Moldova vor concura pentru titlul de învingător al „SumoBot Challenge Moldova 2019”
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

176 de copii din Moldova vor concura pentru titlul de învingător al „SumoBot Challenge Moldova 2019”

Competiţia Naţională de Robotică „SumoBot Challenge Moldova” revine în forţă într-o nouă ediţie cu mai mulţi participanţi şi dispozitive performante.

După pregătiri intense de mai bine de două luni, timp în care şi-au dat frâu liber imaginaţiei şi au pus în aplicare cunoştinţele acumulate, 176 de copii din toată ţara au decis să se aventureze în bătălia anului cu propriii roboţi. Aceştia au vârste cuprinse între 10 şi 17 ani şi formează 88 de echipe a câte 2 participanţi.

Principala misiune a dispozitivelor în „SumoBot Challenge Moldova” este de a scoate adversarii din ringul de joc. Potrivit regulamentului, robotul Sumo trebuie să se încadreze în parametrii de 15×15 cm, iar în luptă nu are voie să utilizeze mai mult de 4 motoare.

Performanţele şi eforturile participanţilor vor fi recompensate în cadrul Ceremoniei de Premiere, preconizată pentru ora 16:40. La finalul competiţiei, copiii care se vor clasa pe locurile I, II şi III vor merge acasă cu trofee, iar ceilalţi participanţi vor primi certificate de participare.

Evenimentul este organizat şi în acest an de Asociaţia Naţională a Companiilor din Domeniul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor (ATIC) cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanţat de USAID, Suedia şi UK aid, sub patronajul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova.

SumoBot este un concurs care motivează, încurajează şi susţine copiii pasionaţi de robotică şi tehnologii să dezvolte abilităţi inginereşti, necesare pentru proiectarea, construirea şi programarea roboţilor.

Competiţia este populară la nivel internaţional şi este considerată unul dintre cele mai bune modele de „competition based learning” (învăţare bazată pe competiţie).
 
Similare
RECOMANDĂRI