35 de platforme pentru colectarea deşeurilor vor fi amenajate până la finele lunii
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

35 de platforme pentru colectarea deşeurilor vor fi amenajate până la finele lunii

Până la sfârşitul lunii septembrie, în capitală vor fi amenajate 35 de platforme pentru colectarea deşeurilor menajere. Alte 150, inclusiv zece platforme subterane, vor fi amenajate până la finele anului curent.

Solicitat de IPN, Vasile Efros, şef de secţie la Direcţia locativ-comunală şi amenajare, a declarat că în această săptămână platforme sunt amenajate pe strada Vasile Lupu, strada Piaţa Unirii Principatelor Române şi strada Eugen Coca.

Platformele de tip nou reprezintă o construcţie metalică, cu elemente din lemn şi cu acoperiş, în care sunt aranjate containerele pentru deşeuri. Acestea sunt amenajate în curţile de bloc şi pe străzile principale.

Procesul de amenajare a platformelor a început la finele anului 2016 şi se desfăşoară în cadrul proiectului „Modernizarea platformelor pentru colectarea deşeurilor menajere". Proiectul prevede amenajarea a 518 platforme pentru colectarea deşeurilor, inclusiv zece platforme subterane. Anul trecut au fost modernizate 200 de platforme.

Proiectul este realizat de autorităţile locale, cu susţinerea Fondului Ecologic Naţional şi are o valoare de 27 de milioane lei.
Similare
RECOMANDĂRI