A început procedura de revocare din funcţie a primarului municipiului Ungheni
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

A început procedura de revocare din funcţie a primarului municipiului Ungheni

Autoritatea Naţională de Integritate anunţă că, Oficiul Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat a iniţiat procedura de revocare din funcţie a primarului municipiului Ungheni, Alexandru Ambros, şi a celui din satul Bumbăta din raionul Ungheni, la solicitarea ANI.

La 4 ianuarie 2021, după ce actele de constatare ale ANI au rămas definitive în ultimă instanţă, inspectorii de integritate au solicitat Oficiului Teritorial Ungheni să iniţieze procedura de revocare din funcţie a celor doi subiecţi, urmând să informeze ANI despre acţiunile întreprinse. Respectiv, la data de 2 februarie 2021, Oficiul Teritorial Ungheni a Cancelariei de Stat a expediat o notă informativă prin care a anunţat despre depunerea în instanţa de judecată a cererilor privind iniţierea procedurii de revocare a celor două mandate de primar.

Amintim că, în noiembrie 2018, inspectorul de integritate a stabilit printr-un act de constatare că primarul oraşului Ungheni a admis încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese. Aflându-se în exerciţiul funcţiei a semnat trei ordine de plată cu o firmă care aparţine soţiei sale pentru a achiziţiona bunuri şi servicii.

În cazul primarului de Bumbăta din raionul Ungheni, inspectorul de integritate a stabilit că au fost admise cinci conflicte de interese cu soţia, semnând mai multe acte administrative şi juridice, inclusiv contractul de angajare în calitate de bibliotecar - şef în localitate.

Conform legislaţiei speciale a ANI, cei doi edili ar fi trebuit să declare conflictele de interese şi să aştepte una dintre soluţii din partea inspectorilor de integritate.

Imediat după încetarea raporturilor de muncă, cei doi subiecţi vor fi înscrişi în Registrul interdicţiilor şi lipsiţi de dreptul de a mai deţine o funcţie publică sau de demnitate publică, inclusiv mandatul de primar, timp de trei ani.

Similare
RECOMANDĂRI