Abecedare interactive pentru elevii din clasa întâi
Sursa foto:Foto simbol/gddhd.ro Vizualizari:

Abecedare interactive pentru elevii din clasa întâi

Elevii care la toamnă vor merge în clasa întâi vor primi manuale noi, inclusiv un abecedar interactiv. Abecedarul va fi distribuit în două exemplare, câte unul pentru fiecare semestru. Ca şi în anii precedenţi, primul manual va rămâne în biblioteca elevului.

Şeful Direcţiei învăţământ general din cadrul Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Valentin Crudu, a declarat pentru IPN că mai mulţi experţi au optat pentru acest tip de abecedar, chiar dacă e mai scump. Manualul, promovat în mai multe state europene, poate fi folosit şi în calitate de caiet, în care elevii îşi vor putea face notiţe. Valentin Crudu spune că anul trecut a fost aprobat un curriculum nou pentru treapta primară şi era şi logic să fie revizuite şi manualele. 

Manuale noi vor primi în acest an şi elevii din clasa a doua. O altă noutate este că modulul „Educaţie digitală”, introdus în septembrie 2018 pentru clasa I, ca parte a disciplinei „Educaţie Tehnologică”, va fi predat şi în clasa a II-a, la solicitarea părinţilor.

Pentru elevii din clasele I-IX-a manualele sunt acordate gratuit, iar în cazul treptei liceale se achită taxe de închiriere.
Similare
RECOMANDĂRI