Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Aeroportul Internaţional Chişinău a fost evacuat, pentru a verifica pregătirea aerogării în situaţii de urgenţă

Incendiu la Aeroportul International Chişinău. Dimineaţa clădirea aerogării a fost cuprinsă de fum, după ce un ghişeu a luat foc. Toţi angajaţii şi pasagerii au fost evacuaţi, iar pompierii au intervenit rapid pentru a stinge flăcările. Din fericire a fost doar o simulare pentru a verifica pregătirea aerogării în situaţii de urgenţă.

Avertizaţi despre izbucnirea unui incendiu în zona de aşteptare, toţi pasagerii, ajutaţi de angajaţi, au ieşit afară. Fumul dens a cuprins clădirea, iar autospecialele aeroportului au intervenit pentru a stinge flăcările.

Focul, care ar fi izbucnit la unul dintre ghişee, a fost localizat, iar în scurt timp a fost şi lichidat.

Pentru că au fost avertizaţi că este un exerciţiu, oamenii nu s-au speriat şi şi-au păstrat calmul. Totuşi, recunosc că într-o situaţie reală de incendiu, comportamentul ar fi diferit.

Şi angajaţii aeroportului cred că aceste aplicaţii sunt foarte utile pentru a şti ce să facă în situaţii de urgenţă.

A fost un test şi pentru pompierii de la aeroport.

Astfel de aplicaţii se desfăşoară de două ori pe an la Aeroportul Internaţional Chişinău, pentru a verifica pregătirea slavatorilor pentru intervenţii, dar şi starea dotărilor antiincendiu ale clădirii. 

Desfăşurarea exerciţiului a fost urmărită şi de reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. 

Pentru a nu perturba activitatea aeroportului, în exerciţiile de evacuare au fost implicate doar persoanele aflate în zona de aşteptare a aerogării.
Similare
RECOMANDĂRI