Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Agenţiile de turism au pregătit deja ofertele de vacanţă pentru sărbătorile de iarnă

Chiar dacă mai sunt două luni până la sărbătorile de iarnă, agenţiile de turism au pregătit deja ofertele de vacanţă. Preţurile pachetelor turistice cresc cu 30 la sută, de Revelion şi Crăciun, comparativ cu lunile de toamnă. Ţările vecine sunt în topul preferinţelor.

Cele mai multe oferte sunt pentru staţiunile montane din Ucraina, România şi Bulgaria. Agenţii de turism  spun că de două săptămâni se fac rezervările la munte.

ION CURMEI, director agenţie de turism: „Preţurile încep de la 75 euro de vacanţă pentru trei nopţi, patru zile unde este inclus transportul tur-retur.  Asigurare medicală, trei excursii şi cazarea la o pensiune, această ofertă este valabilă pentru Ucraina şi România. Şi preţul începe de la 150 euro pentru Bulgaria”.

Şi România este printre destinaţiile preferate pentru multitudinea de oferte de cazare, peisaje pitoreşti, locuri istorice şi sporturi de iarnă.

Egiptul a rămas atractiv pentru basarabeni în perioada rece a anului când preţurile scad faţă de sezonul estival.

MARIANA BOSTANICA, reprezentant agenţie de turism: „Cea mai solicitată destinaţie rămâne a fi Egiptul. Pentru anume seara de revelion preţurile încep de la 500 euro per persoană. Ulterior a doua destinaţie după solicitări ar fi Dubai, la fel se solicită atât pentru perioada de revelion, cât şi până la sau după revelion”.

Sunt bilete de vacanţă şi în destinaţii mai exotice, dar şi mai costisitoare  - Zanzibar, Maldive sau Republica Dominicană. Pentru un sejur de 12 zile trebuie să achităm cel puţin 1500 de euro de persoană.  Preţurile pentru perioada de Crăciun şi Revelion cresc cu cel puţin 30% în comparaţie cu celelalte perioade.
 
Similare
RECOMANDĂRI