ANP: Doi deţinuţi au decedat în închisorile din Republica Moldova
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ANP: Doi deţinuţi au decedat în închisorile din Republica Moldova

În penitenciarele din R. Moldova au fost înregistrate două decese somatice în rândul persoanelor private de libertate. Potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, decesele nu sunt asociate virusului COVID-19 şi au avut loc pe parcursul săptămânii trecute.

Săptămâna trecută, în penitenciare a fost înregistrat un număr mediu zilnic de aproximativ 6.390 persoane, 40 - persoane eliberate, 55 - reţinute şi plasate în izolatoarele de urmărire penală.

Potrivit planului activităţilor de educaţie şi asistenţă psiho-socială, persoanele deţinute au beneficiat de 222 ore educative, în baza programelor de schimbare comportamentală şi şcolarizare. Prezenţa beneficiarilor la programele educative şi psiho-sociale a fost de 1456 persoane.

De asemenea, a fost asigurată asistenţa medicală de urgenţă prin intermediul serviciului de urgenţă 112 în 23 de cazuri şi au fost efectuate 17 examinări în instituţiile medico-sanitare publice. Au fost înregistrate două cazuri de decese somatice în rândul persoanelor private de libertate.

Totodată, la moment în sistemul administraţiei penitenciare sunt următoarele date epidemiologice în legătura cu infecţia COVID-19:

Persoane private de libertate:
1) Total testări de la începutul pandemiei – 1123;
2) Total deţinuţi confirmaţi de la începutul pandemiei – 232;
3) La tratament (active) – 10;
4) Total deţinuţi imunizaţi complet anti-COVID-19  –  2743 (42,92%)
5) Decese în rândul persoanelor private de libertate în legătură cu infecţia COVID-19 – 0.

În scopul contracarării pătrunderii obiectelor interzise în penitenciare, în urma efectuării percheziţiilor, la punctele de control şi trecere, angajaţii sistemului administraţiei penitenciare au depistat: 2 litri de băutură alcoolică, 400 ml de substanţă lichidă de culoare cafenie şi un pachet cu o substanţă, ambele de provenienţă necunoscută şi accesorii pentru telefoane mobile.

Similare
RECOMANDĂRI