Asistenţii medicali din instituţiile de învăţământ, instruiţi să prevină infecţia COVID-19
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Asistenţii medicali din instituţiile de învăţământ, instruiţi să prevină infecţia COVID-19

Asistenţii medicali din instituţiile de învăţământ general şi profesional tehnic vor beneficia de instruiri online privind măsurile de prevenire a infecţiei virusului COVID-19 în instituţiile de învăţământ.

Acesta şi alte subiecte au fost discutate astăzi de ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Igor Şarov, directorul Centrului de excelenţă în medicină şi farmacie „Raisa Pacalo”, Ala Manolache, reprezentanţii Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie(UNFPA) în Republica Moldova, Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) Moldova şi AO “Copil, Comunitate, Familie” (CCF) din R. Moldova, scrie Moldpres. 

„Reluarea procesului educaţional în sălile de clasă în noul an de studii trebuie să fie realizat în maximă siguranţă atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice. De aceea, prin formarea continuă a asistenţilor medicali şi instruirea elevilor şi cadrelor didactice ne propune să consolidăm bazele educaţiei pentru sănătate pornind de la exemplul propriu. Totodată, monitorizarea zilnică a stării de sănătate a angajaţilor, elevilor şi respectării regimului/cerinţelor sanitaro-igienice stabilite pentru instituţiile de învăţământ este primordială, iar rolul asistentului medical este determinant în acest proces”, a afirmat oficialul.

În context, secretarul de stat în domeniul educaţiei, Natalia Grîu, a subliniat importanţa elaborării unui Ghid informativ pentru elevi şi părinţi privind măsurile de prevenire a infecţiei virusului COVID-19, regulile care trebuie să fie respectate de către aceştia odată cu revenirea lor în sălile de clasă şi programul şcolar în noul an de studii reieşind din modelul selectat de fiecare instituţie de învăţământ în parte.

La rândul lor, reprezentanţii UNFPA în Republica Moldova,  UNICEF Moldova şi CFF Moldova şi-au exprimat disponibilitatea de a susţine Ministerul Educaţiei, în vederea dezvoltării ghidurilor informative pentru elevi şi părinţi şi organizării stagiilor de formare profesională a asistenţilor medicali.

Instruirea asistenţilor medicali din instituţiile de învăţământ va fi realizată online de către formatorii Centrului de excelenţă în medicină şi farmacie „Raisa Pacalo”.

Similare
RECOMANDĂRI