Campania de salubrizare din Chişinău: 2900 de curse de evacuare a deşeurilor
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Campania de salubrizare din Chişinău: 2900 de curse de evacuare a deşeurilor

Aproape 2900 de curse de evacuare a deşeurilor vegetale au fost efectuate pe parcursul campaniei de salubrizare de toamnă din municipiul Chişinău, care a început la 20 septembrie şi s-a încheiat acum două zile. În procesul de salubrizare au fost antrenate toate serviciile municipale. Dar şi gestionarii fondului locativ, instituţiile publice, agenţii economici şi voluntari din societatea civilă, transmite IPN.

Vasile Efros, şef de secţie la Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare (DGLCA), a precizat că eforturile au fost concentrate pe colectarea şi evacuarea frunzelor uscate. Deşeurile vegetale au fost duse la depozitul din strada Calea Ghidighici, unde vor fi supuse unui proces de compostare. Deşeurile menajere colectate zilnic din oraş ajung la gunoiştea din Ţânţăreni.

Pe lângă colectarea deşeurilor, au fost curăţate străzile, trotuarele, staţiile de aşteptare a transportului public şi teritoriile blocurilor de locuinţe. Angajaţii Direcţiei au monitorizat lichidarea gunoiştilor neautorizate. Au urmărit ca deşeurile să fie depozitate separat şi să nu fie incendiate deşeurile vegetale.

La lucrările de salubrizare, zilnic în teritoriu au fost antrenaţi circa 400 muncitori, iar pentru evacuarea deşeurilor vegetale s-au pus la dispoziţie 40 de mijloace de transport. În proces au fost implicate şi maşinile de tip Hako, aspiratoarele ataşabile la tractoare.

Vasile Efros menţionează că în acest an s-au implicat mai mulţi agenţi economici în salubrizarea teritoriului adiacent clădirilor în care îşi desfăşoară activitatea. Cât priveşte locatarii blocurilor de locuit, spre regret, salubrizarea este lăsată pe seama gestionarilor de bloc – asociaţiile de locatari sau întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ.

Ultimele s-au implicat plenar, sub coordonarea preturilor de sector. Funcţionarul spune că mai e mult de lucru. Salubrizarea va continua şi în zilele următoare, chiar dacă s-a încheiat campania. Următoarea campanie de salubrizare este planificată pentru primăvară.

Similare
RECOMANDĂRI