Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cazul copilului care a murit de rabie, după ce a fost muşcat de un câine: Autorităţile au trimis analize la o clinică din Germania

Deşi se spunea că a fost zgâriat, recent de un câine, copilul care s-a stins azi noapte, fiind suspectat de rabie, ar fi fost muşcat de un câine, încă în luna iunie.

Autorităţile spun că băiatul putea fi salvat, dar a ajuns mult prea tirziu la spital. În acest caz a fost inceputa o anchetă.

Dacă ar fi ajuns la spital la timp, noi avem tot, vaccini, stocul de medicamente necesare. Din păcate a fost un caz foarte întârziat, era într-o stare foarte gravă toate aceste zile”, a spus ministra sănătăţii.

Copilul se afla la o tabără de odihnă, în luna iunie, când a fost muşcat de un câine. Mama lui i-a tratat rana doar cu spirt, iar peste o lună au apărut primele simptome de boala. Copilul a fost internat la spital în stare extrem de gravă.

Autorităţile au trimis analizele la o clinică din Germania pentru a stabili cu exactitate cauza mortii.

Specialiştii fac apel către persoanele care au fost muşcate de animale că trebuie sa spele imediat rana cu apă si săpun, să foloseasca tinctură de iod, dar cel mai important, să se adreseze de urgenţă la medic.
Similare
RECOMANDĂRI