Centrul Naţional Anticorupţie lansează săptămâna anticorupţie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Centrul Naţional Anticorupţie lansează săptămâna anticorupţie

Mai multe instituţii vor organiza evenimente cu prilejul Zilei Internaţionale Anticorupţie Mai multe instituţii publice din ţară vor fi gazdele evenimentelor anticorupţie, organizate de CNA în cadrul Săptămânii anticorupţie, care va avea loc cu prilejul Zilei internaţionale anticorupţie, marcate pe 9 decembrie.

Evenimentele vin să consolideze eforturile instituţiilor de a preveni şi combate flagelul corupţiei în Republica Moldova. Săptămâna anticorupţie din acest an debutează cu lansarea Calendarului Integrităţii pentru 2022, iar mai multe activităţi cu genericul “O lecţie de integritate în Şcoala mea” se vor desfăşura în instituţiile de învăţământ din ţară pe tot parcursul săptămânii.

Potrivit agendei, săptămâna în curs va fi una plină de evenimente. Marţi, urmează să fie lansat un desen animat cu tematică anticorupţie, o producţie realizată cu suportul UNDP Moldova şi regizată de Leontina Vatamanu. Miercuri, va avea loc un eveniment de lansare a ramei de Facebook pentru promovarea integrităţii cu textul „Sunt integru, Fii şi Tu!”.

Totodată, un Quiz Pro-Integritate va fi organizat de CNA la Facultatea de drept a Universităţii Libere Internaţionale din Moldova(ULIM). Joi, chiar de ziua internaţională anticorupţie, CNA, SPIA, IGPF şi SV se vor reuni într-o acţiune comună care se va desfăşura la punctele de trecere a frontierei (Ştefan Vodă, Cahul, Nord).

De asemenea, vor fi totalizate activităţile proiectului POD-CAST „Anticorupţie şi Integritate pe înţelesul tuturor”, iar voluntarii anticorupţie ai CNA vor lansa un proiect nou de POD-CAST. Săptămâna se va încheia vineri, cu prezentarea Platformei de instruire la distanţă Anticorupţie şi Integritate. Prin aceste acţiuni CNA îşi propune să atragă atenţia întregii societăţi că lupta cu corupţie necesită un efort comun, iar succesul acestuia depinde de fiecare din noi.

Mai multe detalii, în Agendă(vezi fişierul ataşat). Amintim că, în fiecare an, Republica Moldova celebrează ziua internaţională anticorupţie prin evenimente care au drept scop aducerea în atenţia societăţii a progreselor, dar şi provocărilor autorităţilor publice în combaterea şi prevenirea corupţiei.
Similare
RECOMANDĂRI