Circa 40 de tronsoane de drumuri naţionale au învelişul deteriorat de peste 65 %
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Circa 40 de tronsoane de drumuri naţionale au învelişul deteriorat de peste 65 %

Circa 40 de tronsoane de drumuri naţionale au învelişul deteriorat de peste 65 %, iar pe drumuri locale lipsesc peste 2 800 de indicatoare rutiere. Zece poduri amplasate pe drumuri naţionale şi 14 pe drumuri locale nu corespund normelor de securitate. Participanţii la şedinţa Consiliului Fondului Rutier, de comun cu Guvernul, au analizat aceste date, propunând mai multe măsuri, inclusiv majorarea sumei alocaţiilor pentru întreţinerea drumurilor pe timp de iarnă, transmite IPN citând un comunicat de presă al Guvernului.

Sergiu Bejan, director general interimar la „Administraţia de Stat a Drumurilor”, a precizat că în anul curent pentru întreţinerea şi reparaţia drumurilor publice naţionale şi construcţiilor inginereşti au fost alocaţi 1 532 059,8 mii lei. Până la data de 1 august, din această sumă au fost valorificate doar 504 448,6 mii lei.

Premierul Natalia Gavriliţa a declarat că mijloacele Fondului Rutier trebuie gestionate în mod transparent şi în condiţii de maximă eficienţă, în interesul cetăţenilor. Este necesar un mecanism prin care fiecare cetăţean să poată vedea care drumuri se află în reparaţii, pe ce criterii au fost selectate acestea, câţi bani s-au alocat pentru lucrări, cine este antreprenorul, dar şi cum este evaluată calitatea lucrărilor. Totodată, prin intermediul acestui mecanism, fiecare cetăţean trebuie să poată semnala nereguli şi eventuale abuzuri.

Reţeaua de drumuri publice naţionale care se află în gestiunea ,,Administraţia de Stat a Drumurilor” constituie 5 902 km. Executarea lucrărilor de întreţinere a drumurilor publice naţionale se efectuează de către 11 întreprinderi specializate S.A. ,,Drumuri” unde activează circa 1 950 angajaţi.

Similare
RECOMANDĂRI