Circa 800 de obiecte explozive lichidate de geniştii Armatei Naţionale în luna mai
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Circa 800 de obiecte explozive lichidate de geniştii Armatei Naţionale în luna mai

Echipele de geniu ale Armatei Naţionale au lichidat pe parcursul lunii mai circa 800 de obiecte explozive de diferit calibru pe întreg teritoriul ţării.

Potrivit şefului Serviciului geniu, locotenent-colonel Adrian Efros, cea mai amplă misiune de deminare desfăşurată în perioada respectivă, condusă de locotenent-colonelul Gheorghe Banu, a fost cea din pădurea de lângă satul Bălţaţi, raionul Ialoveni, unde geniştii Batalionului ”Codru” au  descoperit până în prezent 770 de obiecte explozive de diferite tipuri.

Sursa a specificat că misiunea de geniu, care a demarat la 22 aprilie curent, continuă până militarii vor finaliza să cerceteze întreaga suprafaţă de pădure.

Alte obiecte explozive au fost identificate şi neutralizate în localităţile din raioanele Căuşeni, Ungheni şi Anenii Noi.

Muniţiile din perioada celui de-al Doilea Război Mondial au fost transportate la centrele de instruire din apropiere şi distruse în condiţii de maximă siguranţă.

De la începutul anului, geniştii Armatei Naţionale au lichidat 1110 obiecte explozive în cadrul a 108 misiuni de deminare desfăşurate în toate regiunile ţării.

Similare
RECOMANDĂRI