Condiţii de educaţie îmbunătăţite pentru aproape 300 de elevi, profesori din Basarabeasca, graţie UE
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Condiţii de educaţie îmbunătăţite pentru aproape 300 de elevi, profesori din Basarabeasca, graţie UE

Clădirea Liceului teoretic „Matei Basarab” din oraşul Basarabeasca va fi eficientizată energetic în cadrul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană. Pentru aceasta, ieri la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) au fost semnate contractele de antrepriză, supraveghere tehnică şi drept de autor privind executarea lucrărilor.

Ca urmare a măsurilor de eficienţă energetică, aproape 300 de elevi, profesori şi personal auxiliar, vor beneficia de condiţii de educaţie îmbunătăţite şi de un mediu de studii confortabil. Instituţia de învăţământ va beneficia de măsuri de eficientizare energetică, precum reabilitarea acoperişului, izolarea pereţilor clădirii, înlocuirea geamurilor, reabilitarea sistemului de încălzire, asigurarea cu apă caldă şi rece, renovarea facilităţilor sanitare în interiorul instituţiei etc., scrie Moldpres.

Valoarea contractului de antrepriză constituie circa 20 milioane de ei, durata de executare a lucrărilor contractate fiind de nouă luni.

Măsura investiţională "Sporirea eficienţei energetice a Liceului teoretic „Matei Basarab" din oraşul Basarabeasca" este finanţată de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenţia de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului şi sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare. 

Similare
RECOMANDĂRI