Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cu sprijinul României, Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" din Comrat, va avea un nou bloc de studii

Unica instituţie şcolară cu predare în limba română din Autonomia Găgăuză, Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" din Comrat, va avea, în curând, un nou bloc de studii. Clădirea va fi dotată cu toate cele necesare procesului de învăţământ, astfel încât elevii să aibă acces la o educaţie de calitate. Toate acestea vor fi posibile datorită sprijinului financiar oferit de România.

Excelenţa Sa, Daniel Ioniţă, ambasadorul României în Republica Moldova, a fost în vizită la Liceul Teoretic  "Mihai Eminescu" din Comrat împreună cu Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah. Ei au fost întâmpinaţi de elevii liceului.

În fiecare an, Liceul "Mihai Eminescu" din Comrat beneficiază de proiecte sociale şi educaţionale din partea României.

Tot în noul bloc al liceului ar urma să fie amenajată o cantină, laboratoare de chimie, fizică şi biologie, dar şi o bibliotecă cu sală de lectură.

Pentru Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" din Comrat au fost donate anterior, din partea Guvernului României, şi microbuze şcolare. România contribuie şi oferă suport financiar astfel încât elevii din Republica Moldova să beneficieze de o educaţie de calitate. La singurul liceu cu predare în limba română din Comrat învaţă 475 de elevi.
Similare
RECOMANDĂRI