Daruri pentru sute de români din Basarabia din partea Episcopiei Huşilor
Sursa foto:episcopiahusilor.ro Vizualizari:

Daruri pentru sute de români din Basarabia din partea Episcopiei Huşilor

Caravana „Dar de Crăciun” a Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă Huşi” a ajuns, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, şi în Basarabia, în mai multe comunităţi parohiale din Arhiepiscopia Chişinăului, Episcopia Basarabiei de Sud şi Episcopia de Bălţi.

Potrivit infoprut.ro, acţiunea filantropică, coordonată de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, preşedintele Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă Huşi”, s-a desfăşurat între 3 şi 20 ianuarie 2021, informează Episcopia Huşilor, deoarece românii de peste Prut respectă calendarul iulian nerevizuit, având sărbătoarea Naşterii Domnului pe data de 7 ianuarie.

„Au fost vizaţi, în primul rând, copiii proveniţi din familii defavorizate, cărora le-am oferit haine şi încălţăminte noi, de iarnă, alimente neperisabile şi dulciuri. De asemenea, Caravana a ajuns şi la persoane vârstnice, la domiciliu sau în Căminele unde sunt rezidenţi. Şi ei au primit daruri constând în haine de iarnă noi, încălţăminte şi alimente”, a declarat părintele Vladimir Beregoi.

Cinci sute de persoane au primit produse achiziţionate din fondurile Episcopiei Huşilor şi ale Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Huşi.

„Mulţumim tuturor prietenilor Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Huşi, care se implică permanent în proiectele noastre”, a mai  transmis părintele.

Anul trecut, prin implicarea Părintelui Vladimir Beregoi, Episcopia Huşilor a oferit 200 de ghiozdane, îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru copiii basarabeni. De asemenea, eparhia de pe malul drept al Prutului a sprijinit lucrările de la Mănăstirea Ţiganca. Pentru aceste eforturi, clericul a fost distins cu „Crucea Sfântului Ierarh Dionisie Erhan”.

2021 este Anul omagial al pastoraţiei românilor din afara României. „Este anul nostru special”, a spus Mitropolitul Petru al Basarabiei.
Similare
RECOMANDĂRI