Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Delicii din ciocolată produsă în Republica Moldova încântă papilele gustative ale cetăţenilor din UE

Prunele, caisele uscate şi nuci, toate scăldate în ciocolată au fost cheia de succesului pe piaţa Uniunii Europene, pentru o afacere de familie din Republica Moldova. Compania şi-a început activitatea în 2011 însă abia după semnarea Acordului de Liber Schimb cu Uniunea Europeană deliciile din ciocolată au putut ajunge pe rafturile magazinelor din România, Franţa, Germania sau Italia. Acum ciocolateria a devenit mult decât o afacere de familie.

„În anul 2011 am lansat producerea de prune în ciocolată, Tatăl meu, Ion Rotaru a dezvoltat ideea de a glazura nucile fructele seminţele pentru a produce bomboane. La început lucra doar familia, eu tatăl meu, familia, după care în 2012 am angajat încă trei persoane şi dezvoltarea nu s-a lăsat mult timp aşteptată”, A SPUS TUDOR ROTARU, director comercial.

Şi pentru că aveau un produs inedit şi de calitate trebuia doar ca afacerea să fie conform standardelor de calitate ale Uniunii Europene. În ajutor le-a venit acordul de asociere în urma căruia au putut accesa granturi pentru a se dezvolta.

„Cu ajutorul UE am obţinut granturi care ne-a ajutat să dezvoltăm marketingul esenţial ceea ce ne-a permis să exportăm în UE. Datorită uniunii europene noi am mai angajat 30 de persoane noi. Suntem încântaţi să cunoaştem că am oferit încă 30 de posturi de muncă pentru cei care locuiesc în satul Văseni”, A PRECIZAT TUDOR ROTARU, director comercial 

Timp de şase ani exporturile companiei au crescut cu 30%. Ciocolata cu umplutură din fructe uscate ajunge pe rafturile din Irlanda, Marea Britanie, Slovacia şi Canada. Însă, de cea mai mare popularitate se bucură în România.

„Produsele noastre sunt comercializate prin intermediul reţelelor de supermarket din R. Moldova la fel produsele noastre sunt exportate în România Sovacia. Irlanda şi Chiar şi in SUA. Cel mai mult exportăm în România deoarece suntem mai aproape cu tradiţiile şi cu gusturile. deci clienţii din spaţiul economic sunt foarte mulţumiţi de calitatea produselor pe care le oferim ceea ce este confirmat prin creşterea volumului de export. Din 100% de produs 50% este exportat”, a spus TUDOR ROTARU, director comercial.

Datorită sprijinului oferit de Uniunea Europeană pentru dezvoltarea afacerii, prunele în ciocolată au devenit una din cărţile de vizită a Republicii Moldova în străinătate.
 
Similare
RECOMANDĂRI