Doi bărbaţi au încercat să aducă mărfuri prin regiunea transnistreană, ocolind posturile de control
Sursa foto:https://customs.gov.md/ Vizualizari:

Doi bărbaţi au încercat să aducă mărfuri prin regiunea transnistreană, ocolind posturile de control

Ofiţerii echipelor mobile ale Serviciului Vamal au contracarat două tentative de transportare ilicită a mărfurilor pe teritoriul vamal al ţării. În ambele cazuri, bunurile era aduse prin regiunea transnistreană, cu ocolirea posturilor vamale interne de control, în scopul eschivării de la achitarea taxelor vamale.

Primul autoturism a fost stopat de vameşi la intrare în localitatea Ursoaia, raionul Căuşeni. În rezultatul verificării automobilului suspect, angajaţii vamali au depistat peste 800 de articole vestimentare şi alte bunuri de larg consum, fără niciun act de provenienţă.

Potrivit informaţiilor preliminare, bunurile au fost procurate de la piaţa KM7 din oraşul Odessa, Ucraina, iar şoferul mijlocului de transport, un moldovean în vârstă de 36 de ani, le-a introdus în ţară prin eludarea controlului vamal.

În cel de-al doilea caz, pentru verificări a fost stopat un automobil în localitatea Hagimus, raionul Căuşeni.

La volanul unităţii de transport se afla un cetăţean moldovean în vârstă de 40 de ani. Ca urmare a controlului efectuat, ofiţerii echipelor mobile au ridicat, din salonul maşinii, peste 100 de articole vestimentare, care urmau a fi comercializate ilegal pe teritoriul municipiului Chişinău.

Subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal continuă acţiunile de specialitate menite să elucideze toate circumstanţele acestor cazuri şi să aplice sancţiunile prevăzute de legislaţie.

Similare
RECOMANDĂRI