Doi bărbaţi, reţinuţi pentru furt
Sursa foto:politia.md Vizualizari:

Doi bărbaţi, reţinuţi pentru furt

Doi bărbaţi cu vârstele de 33 şi 39 de ani locuitori a municipiului Chişnău, pe urme fierbinţi au fost reţinuţi de către un echipaj al Batalionului de patrulare şi reacţionare operativă de comun cu poliţiştii Secţiei combatere infracţiuni în locuri publice şi transport urban din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chisinău, pentru comiterea unei pungăşii. Indivizii nu sunt la prima abatere anterior fiind judecaţi pentru infracţiuni analogice.

Suspecţii în timp ce se aflau în staţia de aşteptare a transportului public de pe bd. Ştefan cel Mare, au sustras din geanta unei tinere în vârstă de 18 ani, telefonul mobil după care au părăsit locul comiterii infracţiunii. Victima imediat a observat şi alertat poliţia.

Prejudiciul cauzat victimei constituie 11 500 lei.

Indivizii au fost escortaţi la inspectoratul de poliţie, pentru stabilirea circumstanţelor. Totodată telefonul sustras a fost depistat asupra lor, fiind ridicat şi returnat victimei.

Bărbaţii sunt cercetaţi penal în stare de libertate pentru ,, Pungăşie ”, faptă care conform legislaţiei penale în vigoare, se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 42 500 lei , muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Totodată angajaţii poliţiei întreprind toate măsurile în vederea complicităţii lor şi în alte cazuri comise pe teritoriul mun. Chişinău.

În context, Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor:

-Cînd aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă DVS.

-Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.

-Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

-Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

-Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.
Similare
RECOMANDĂRI