Doi bărbaţi s-au înecat aseară în două lacuri din Chişinău
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Doi bărbaţi s-au înecat aseară în două lacuri din Chişinău

Două persoane s-au înecat aseară în lacul din Parcul „Valea Morilor” şi în lacul din Parcul „La izvor”. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 32 de ani şi unul în vârstă de 21 de ani.

În primul caz, poliţiştii sectorului Centru au fost alertaţi la ora 20:35 cu referire la un bărbat înecat în lacul din Parcul Valea Morilor. Imediat la faţa locului s-a deplasat grupa operativă a Inspectoratului de Poliţie Centru şi echipajul medical, unde au stabilit că un bărbat în vârstă de 32 de ani a mers la scăldat cu un cunoscut şi nu a mai ieşit din apă. Bărbatul a fost scos din apă de către salvamari, medicii au întreprins toate măsurile de resuscitare, dar bărbatul nu a mai putut fi salvat.

În al doilea caz Inspectoratul de Poliţie Buiucani a fost alertat la ora 20:58, precum că la Parcul ,,la Izvor”, un tânăr a mers să se scalde şi nu a mai ieşit din apă. La faţa locului s-au deplasat grupa operativă a inspectoratului Buiucani şi echipajul medical. Poliţiştii au stabilit că tânărul în vârstă de 21 ani, originar din raionul Şoldăneşti a mers la lac cu nişte cunoscuţi. Cadavrul tânărului a fost scos din apă de către salvamari.

Persoanele cu care aceştia se aflau la iaz, au comunicat poliţiştilor că bărbaţii consumaseră băuturi alcoolice.

În ambele cazuri poliţiştii stabilesc toate circumstanţele.

Poliţia Capitalei recomandă:

- nu vă aventuraţi în apă când sunteţi în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte;
- frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
- respectaţi întotdeauna recomandările salvamarului/administratorului locului de agrement;
- evitaţi scăldatul în lacuri, sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
- nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare.
Similare
RECOMANDĂRI