Doi conducători auto, depistaţi cu acte falsificate de către poliţiştii de frontieră
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Doi conducători auto, depistaţi cu acte falsificate de către poliţiştii de frontieră

Doi conducători auto sunt documentaţi de către poliţiştii de frontieră pe faptul folosirii actelor falsificate. Ambele cazuri au fost înregistrate în a doua jumătate a zilei de ieri, 18 noiembrie, în zona de frontieră a Sectorului Briceni şi în punctul de trecere a frontierei Giurgiuleşti-Galaţi.

Angajaţii Sectorului Poliţiei de Frontieră Briceni, aflaţi în misiuni de serviciu în perimetrul de responsabilitate, au stopat un mijloc de transport pe direcţia localităţilor Bulboaca – Novoalexeevca. Autoturismul de model Audi A4 şi înmatriculat în Marea Britanie, era condus de către un locuitor al raionului Ocniţa, în vârstă de 33 de ani. În cadrul controlului, poliţiştii de frontieră au depistat că termenul de aflare al mijlocului de transport pe teritoriul Republicii Moldova este depăşit, iar revizia tehnică, care ar fi eliberată de către autorităţile britanice, prezintă semne de contrafacere. Tânărul şofer a declarat că nu cunoaşte despre cele depistate, maşina ar fi procurat-o cu toate actele perfectate. Până la elucidarea circumstanţelor şi luarea unei decizii pe caz, maşina a fost indisponibilizată pe teritoriul SPF Briceni.

Poliţiştii de frontieră din punctul de trecere Giurgiuleşti – Galaţi au supus unui control amânunţit un permis de conducere ucrainean. În rezultat, actul s-a dovedit a fi falsificat, mai multe elemente distinctive au fost identificate neautentice. Permisul a fost prezentat de către un cetăţean al Ucrainei, în vârstă de 24 de ani. Tânărul s-a prezentat pe sensul de intrare în Republica Moldova, la volanul unui automobil înmatriculat în Bulgaria. La audieri, şoferul a declarat că contra sumei de 600 de euro a obţinut permisul, care i-ar oferi dreptul să conducă orice tip de autovehicule. Ca urmare, documentul a fost ridicat şi transmis spre expertiză, iar conducătorul auto şi-a continuat călătoria în calitate de pasager. Pe faptul dat a fost întocmit proces-verbal de audiere şi constatare a infracţiunii prevăzute de art. 361 (al.1) CP al RM.

Similare
RECOMANDĂRI