Doi soţi din Chişinău vindeau fete pe www.999.md. Ce pedeapsă au primit
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Doi soţi din Chişinău vindeau fete pe www.999.md. Ce pedeapsă au primit

Doi soţi care au traficat în Chişinău în scop de exploatare sexuală comercială, în perioada 2016-2017, şapte fete, dintre care două nu aveau împlinită vârsta majoratului şi-au primit pedeapsa.

Aceştia şi-au desfăşurat activitatea ilegală în mai multe apartamente din capitală, dar au fost depistaţi de oamenii legii, odată ce una din victime a depus plângere. Clienţii erau informaţi pe portatul www.999.md, în rubrica „Caut bărbat” despre prestarea serviciilor sexuale, pentru care era percepută taxa de 700 lei pe oră, dintre care victimele primeau de la cei doi soţi o jumătate din sumă.

Unele din fete au fost ademenite cu promisiunea că vor plăti pentru chirie mai puţin, iar altele – prin recomandarea celor deja implicate în exploatare sexuală. Odată adăpostite în apartament, acestea nu-l putea părăsi pentru mult timp sau să îndepărteze la distanţe mari, ceea ce le-ar fi permis să apeleze după ajutor.

Însă, după depunerea plângerii de către una din victime şi iniţierea dosarului penal, a fost posibilă documentarea activităţii ilicite a soţilor cu privire la toate cele şapte victime de către Centrul pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane al IGP în comun cu procurorii PCCOCS. În rezultat, la solicitarea procurorilor, Judecătoria Chişinău, sediul central, l-a condamnat pe soţ (cu vârsta de 43 de ani) la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 20 de ani, pentru trafic de fiinţe umane şi de copii.

Soţia acestuia (cu vârsta de 34 de ani) a fost condamnată la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 17 ani pentru trafic de copii şi urmează să fie judecată şi pentru trafic de fiinţe umane, dar şi pentru că le-a influenţat pe cele două copile să sesizeze CNA, precum că poliţiştii le-ar fi promis bani în schimbul depunerii acestei plângeri.

PCCOCS va reveni cu noutăţi privind rezultatul examinării solicitării procurorilor pe capetele de acuzare în privinţa celei de-a doua persoană condamnată.
Similare
RECOMANDĂRI