Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Doliu în lumea teatrului şi a cinematografiei. Actorul şi artistul emerit Boris Bechet s-a stins din viaţă

Doliu în lumea teatrului şi a cinematografiei. Actorul şi artistul emerit Boris Bechet s-a stins din viaţă la vârsta de 68 de ani. Actorul ar fi decedat în urma unui stop cardiac. Colegii şi oamenii de cultură spun că este o pierdere enormă pentru Republica Moldova.

Vestea tristă a fost anunţată de consilierul prezidenţial, Ala Nemerenco.

„Azi s-a mai stins încă un mare Om al neamului nostru - Boris Bechet. Actor de teatru şi film, a înscris pagini de aur în istoria teatrului şi cinematografiei naţionale. O pierdere irecuperabilă. Drum lin sufletului lui Mare”.

Condoleanţe a transmis rudelor şi administraţia Teatrului Alexei Mateevici, pe a cărui scenă Boris Bechet a jucat diferite roluri în nenumărate spectacole.

„Astăzi, în jurul orei 11.00, a încetat să mai bată inima colegului nostru. Aducem sincere condoleanţe familiei, actriţei Margareta Nazarchevici, feciorilor şi tuturor  celor, care i-au fost aproape. Actor de mare forţă dramatică”.

Colegii de breaslă spun că decesul lui Boris Bechet, este o mare pierdere pentru toată lumea artei româneşti.

MARCELA NISTOR, actriţă: „Cred că a fost ultimul spectacol la care dumnealui a participat: Fata Morarului. Eu am fost cum ar veni fata lui şi a fost o experienţă foarte frumoasă. Pentru mine el a fost un intermediar între generaţii pentru că la orice cuvânt dumnealui avea o poveste, o glumă”.

Boris Bechet s-a născut, pe 7 februarie 1953, în satul Vadu-Leca, raionul Teleneşti şi a studiat la Institutul de Arte din Chişinău în perioada anilor 1971-1975. A fost actor pe scena Teatrului Naţional "Vasile Alecsandri" din Bălţi, apoi pe cea a Teatrului "Alexei Mateevici". Boris Bechet a debutat la studioul "Moldova-film" în anul 1983. A avut roluri principale şi secundare în filmele precum "Corbii prada n-o împart", "Găseşte potcoava fericirii" , "Mioriţa", "Cursa". În 1991 a jucat rolul lui Nicanor în filmul "Troiţa", iar în acelaşi an a primit titlul de artist emerit al poporului.

BORIS BECHET: „Pentru filmul Troiţa eu m-am dus la piaţa centrală şi întreb mă scuzaţi da cât costă brânza asta de oaie. Şi omul cela spune ţi-o dau pe degeaba. Zic de ce pe degeaba chiar mii curios. Ai zis mata o vorbă în filmul cela şi mi-a plăcut tare, zic ce vorbă .....Taci măi că te-am bătut măr. Asta e replica din film cu toate că actorii aveau dreptul să mai improvizeze. 01:40

Deocamdată nu se cunoaşte unde şi când va fi înmormântat renumitul actor.
Similare
RECOMANDĂRI