Droguri de peste 5 milioane de lei depistate şi ridicate de poliţişti. Patru persoane au fost arestate
Vizualizari:

Droguri de peste 5 milioane de lei depistate şi ridicate de poliţişti. Patru persoane au fost arestate

Ofiţerii Direcţiei investigaţii Nord a INI al IGP, în comun cu ofiţerii de urmărire penală a Inpectoratului de poliţie Bălţi şi INSP ”Nord”, sub conducerea procuraturii municipiului Bălţi, au destructurat activitatea ilicită a unui grup criminal, specializat în comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP prin intermediul magazinelor online.

Ca urmare a efectuării măsurilor speciale de investigaţii şi acţiunilor de urmărire penală, poliţiştii au stabilit că, în perioada mai - septembrie 2021, 4 bărbaţi cu vârstele cuprinse între 21 şi 31 ani, au pus în circulaţie o cantitate de droguri în proporţii deosebit de mari, pe care le realizau pe teritoriul mun. Bălţi şi zona de nord a Republicii Moldova.
 
Oamenii legii au efectuat 9 percheziţii la domiciliile suspecţilor, în cadrul cărora au depistat: 5,5 kg de PVP-sare,1 kg de marijuana,  8 telefoane mobile, cartele SIM,  mijloace băneşti în valoare de 32000 de lei şi 50 euro, cântare electronice, aparat confecţionat artizanal pentru consumul drogurilor, materiale care urmau să fie utilizate pentru substanţelor narcotice.
 
Valoarea drogurilor ridicate se ridică la suma de aproximativ 5.000.000 lei.
 
Persoanelor suspectate de comiterea infracţiunii le-a fost aplicată măsura preventivă arestul.  
 
Dacă vinovăţia acestora va fi demonstrată, riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani.
 
Similare
RECOMANDĂRI