Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

După mesele de sărbători, nutriţioniştii recomandă revenirea treptată la un regim alimentar echilibrat

După mesele de sărbători, nutriţioniştii recomandă o alimentaţie echilibrată, mişcare fizică şi plimbări în aer liber. Specialiştii spun că în acest fel, pot fi prevenite problemele de sănătate legate de consumul excesiv de alimente.

După o lungă perioadă de post, consumul excesiv de bucate bogate în grăsimi şi zahăr poate duce la dereglări digesive şi la îngărăşare. Pentru a preveni aceste probleme, specialiştii recomandă revenirea treptată la un regim alimentar echilibrat.

LUMINIŢA SUVEICĂ nutriţionist: Cantitatea ideală este atât cât încape într-o palmă, mesele să fie mai frecvente, dar mai mici şi desigur să nu uităm şi de farfuria ideală, care conţine jumate de farfurie salate, legume, salate din frunzoase, din crudităţi, cealaltă jumătate o împărţim în trei: o treime revine la carne sau peşte, dar nu şi carne şi peşte, o treime la produsele lactate şi cealaltă treime deja pentru pâine, cereale.

I-am întrebat pe oameni ce au mâncat de sărbători şi dacă în această perioadă, ţin cont de sfaturile specialiştilor privind regimul alimentar.

Unii spun că după sărbători, vor trece la un alt regim alimentar.

 Nutriţioniştii îndeamnă oamenii să nu mânânce bucate gătite cu câteva zile în urmă, mai ales dacă sunt uşor alterabile. După un consum consistent de alimente, sunt binevenite şi mişcările fizice, inclusiv plimbările în aer liber.

LUMINIŢA SUVEICĂ nutriţionist: „În sală vom reveni treptat, în sală se va reveni după câteva zile, dar pentru a ne duce la sală trebuie să ne pregătim prin acele plimbări, prin acel mers, nu vorbim de un sport aşa de înalt şi gimnastica de dimineaţă, pentru că dacă le ignorăm în aceste zile, o să le ignorăm şi pe parcursul anului”.

Nutriţioniştii ne recomandă să consumăm cât mai multe lichide. Sunt indicate chiar şi detoxifierile.

LUMINIŢA SUVEICĂ nutriţionist: „Se recomandă 30 de ml de apă la kilogram corp. Desigur că dacă facem detoxifiere, aceasta trebuie să fie cu apă, ceaiuri verzi, ceaiuri din plante şi nicidecum pe sucurile dulci, deoarece sucurile dulci de multe ori transformă fructoza din sucuri în grăsimi”.

Specialiştii recomandă stabilirea unui regim alimentar săptămânal.

LUMINIŢA SUVEICĂ nutriţionist: „Ne ajută mult fiindcă prin agenda nutriţională îşi faci un meniu de o săpătmână, îţi revezi lista cumpărăturilor şi poţi să vezi ce consumi şi cum”.

Potrivit specialiştilor, cei care vor să slăbească, trebuie să o facă treptat. Nu trebuie să îndure foame, ci să respecte un consum raţional de alimente sănătoase.
 
Similare
RECOMANDĂRI