Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Elevii, îndemnaţi să descopere profesiile viitorului

Iniţiatorii unui proiect educaţional lansat de Centrul Tekwill îşi propun să ofere posibilitatea elevilor să descopere profesiile viitorului. În cadrul programului ce se va desfăşura în aproape 90% dintre liceele din Republica Moldova, vor fi cursuri extra-curriculare online, gratuite, ce îi vor ajuta pe elevi să aleagă ce cale să urmeze în viaţă.

Programul este destinat elevilor cu vârste cuprinse între 13-19 ani dar şi profesorilor pnetru că propune soluţii noi de studiu. 

LUCIA PÂRĂU, profesor, Liceul Teoretic "Aristotel": "Chiar de la bun început cand s-a anunat ca exista un asemenea proiect si exista oportunitatea, elevii au fost foarte interesati, asa incat s-a adunat o echipa destul de mare".

ANDREI JALBĂ, profesor, Liceul "Mihai Eminescu", Edineţ: "Pe elevi pe aceasta platforma ii atrage mai mult materialele video, care sunt destul de interactive, astfel, ei pot saobserve unele secvente video, apoi sa aplice".

Datorită acestui proiect, elevii îşi pot dezvolta mai mult gândirea critică şi înţeleg mai bine cum să îşi aleagă profesia.

"Este o idee geniala sa fie implimnetat acesta platforma in scoala, din cauza ca Tekwill-ul încearca sa sa imbine noile practice, ceea de ce este nevoie la moment, copii in afara de lectiile care le fac invata ceva practic. Am ales cursul de design grafic, din start mi s-a parut cel mai interesant, mi s-a parut cel mai uitl, este atat cat ca un hobby, dar poate fi si un mod de a face bani. Am ales aceasta obtine pentru a-mi dezvolta gandirea critica, pu a/mi dezvolta o alta latura, pentru a gandi out of the box, acest lucru e important in sec 21", spun elevii.

PAVEL CERBUŞCA, profesor: "Acest proiect nu se va reduce doar la acest an profesiile viitorului".

Din 2021, programul va include discipline noi - Inteligenţa Artificială, Proiectarea şi Dezvoltarea Aplicaţiilor Mobile, Antreprenoriat. 
Similare
RECOMANDĂRI