Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fără publicitate la jocurile de noroc. Proiectul de lege care a ajuns pe masa deputaţilor

Dependenţa de jocurile de noroc este considerată o boală de către psihologi şi ia amploare în toată lumea. Excepţie nu fac nici basarabenii. Mulţi dintre ei trăiesc cu iluzia că te poţi îmbogăţi peste noapte. Pentru a preveni o astfel de dependenţă, cea mai bună metodă este cumpătarea. Pe masa deputaţilor a ajuns şi un proiect de lege care ar putea interzice publicitatea la jocurile de noroc şi pariuri sportive.

Pasiunea de moment ajunge deseori la dependenţă. Omul e dornic mereu de mai mult şi deseori crede cu sfintenie in zeita Fortuna.
Visători sunt cu duiumul şi din toate clasele sociale. Şi bogatul şi sărăcul, şi intelectualul şi naivul, şi cel lacom dar şi cel cumpătat speră să dea lovitura.
Psihologii spun că dependenţa de jocurile de noroc poate fi asociată cu un virus, iar odată ce intră în corp, poate face ravagii. O persoană îşi poate da seama că este dependent de jocurile de noroc în momentul în care câştigă bani, iar în loc să renunţe, continuă să joace.

CORNELIA BODORIN, doctor în psihologie: „Este o gravitate extrem de mare. Omul simte plăcere de la cee ace face şi în absenţa acestei plăceri, el cere. Incontrolabil, involuntar, el are nevoie de această senzaţie. Cumpărarea acelui bilet care credeţi că vă rezolvă o problem material, să ştiţi că este deja dependenţă.”
Pentru a stăvili fenomenul jocurilor de noroc, mai mulţi deputaţi PAS au înaintat Parlamentului un proiect de lege prin care se vrea interzicerea publicităţii la jocurile de noroc şi pariuri sportive.

DUMITRU ALAIBA, deputat PAS: „Sunt bani făcuţi pe spatele celor mai săraci, celor mai dezinformaţi oameni din ţara noastră. Sunt bani nebuni făcuţi pe o slăbiciune a oamenilor. Jocurile de noroc sunt o mare problemă, în tot mai multe comunităţi.”

Proiectul a stârnit mai multe controverse. Directorul Loteriei, instituţie care aparţine de Ministerul Economiei, şi care activează în baza unui parteneriat public-privat, susţine că iniţiativa legislativă ar reduce încasările la buget.

DUMITRU ALAIBA, deputat PAS: „Loteria Moldovei manipulează şi dezinformează. Din aceste bugete grase, care le canalizează în publicitate, eu am aşa o impresie că ele se folosesc la dezinformarea populaţiei.”
Similare
RECOMANDĂRI